Vores fantastiske sortiment af stikkelsbærbusker

Hos os finder du et bredt udvalg af unikke stikkelsbærsorter, der dækker enhver smag. Vores sortiment spænder fra de søde og saftige ‘Invicta’-sorter til de mere tart-smagende ‘Hinnonmäki Gul’-varianter. For dem der foretrækker en mere kompleks smagsoplevelse, anbefaler vi de mørkerøde ‘Captivator’-bær, som kombinerer sødme og syre på fortryllende vis. Uanset om du foretrækker store, små, grønne eller røde bær, har vi den perfekte sort til dit køkken.

Dyrk de sødeste bær i din have

Stikkelsbærbusker er et fantastisk valg til din have, da de producerer søde, saftige bær, som er ideelle til både madlavning og saftpresning. Vores udvalg omfatter en række forskellige sorter, der varierer i farve, størrelse og sødme, så du kan finde den perfekte busk til din have. Læs mere om vores stikkelsbærbusk-udvalg og find den busk, der passer bedst til dine behov.

Sådan plejer du din stikkelsbærbusk

Stikkelsbærbusken kræver regelmæssig pleje for at trives. Beskær busken om foråret for at fjerne døde eller beskadigede grene og fremme væksten. Fjern også ukrudt omkring busken for at undgå konkurrence om næring og vand. Giv busken et lag kompost eller velrottet gødning om foråret for at tilføre næring. Vand regelmæssigt, især i tørre perioder, for at holde jorden fugtig. Fjern modne bær for at forhindre, at de falder af og spreder sig. Med den rette pleje vil din stikkelsbærbusk give dig et rigt udbytte af syrlige, men velsmagende bær.

Opskrifter, der får bærrene til at skinne

Stikkelsbær er et alsidigt bær, der kan bruges i mange lækre retter. Prøv vores opskrift på en cremet stikkelsbærgrød – en perfekt morgenmad eller dessert, der får bærrene til at skinne. Eller giv din klassiske æbletærte et twist ved at lave den med et lag af syrlige stikkelsbær. Til den søde tand anbefaler vi vores hjemmelavede stikkelsbærsyltetøj, der er fantastisk på morgenmadsbrødet eller som fyld i kager. Uanset hvad du vælger, vil stikkelsbærrene sætte et smagfuldt og friskt præg på dine retter.

Stikkelsbær – et sundt alternativ til slik

Stikkelsbær er et fantastisk alternativ til slik, da de er fulde af vitaminer, mineraler og antioxidanter. Disse små bær indeholder blandt andet C-vitamin, kalium og folsyre, som er vigtige for kroppens sundhed. Sammenlignet med slik har stikkelsbær et lavere indhold af sukker og kalorier, hvilket gør dem til et sundere snackvalg. Derudover har stikkelsbær en dejlig syrlig-sød smag, der kan tilfredsstille sødmetrangen uden at overbelaste kroppen med for meget sukker. Næste gang du får lyst til noget sødt, så prøv at snacke på nogle friske stikkelsbær i stedet.

Historien bag vores stikkelsbærsortiment

Vores sortiment af stikkelsbærbusker har en lang og spændende historie. Stikkelsbær har været dyrket i Danmark i århundreder, og har været en vigtig del af den danske havekultur. Vores sortiment er et resultat af årtiers arbejde med at udvikle og forædlesorter, der trives i det danske klima. Fra de tidlige, syrlige bær til de moderne, søde og saftige varianter, har stikkelsbærbusken udviklet sig i takt med danskernes smag og behov. I dag tilbyder vi et bredt udvalg af farver, størrelser og smagsvarianter, så der er noget for enhver smag.

Gør din have mere farverig med stikkelsbær

Stikkelsbærbusker er et fantastisk valg, hvis du ønsker at tilføje mere farve til din have. Vores sortiment omfatter en bred vifte af sorter, der varierer i farve fra grøn over rød til gul. Planterne er nemme at pleje og giver rige høster af syrlige, men lækre bær, der kan nydes friske eller bruges i madlavning. Stikkelsbær trives godt i både sol og let skygge og tilpasser sig de fleste jordtyper. Tilføj et par stikkelsbærbusker til din have, og nyd den smukke og spændende kontrast, de tilfører.

Stikkelsbær – et must have i enhver køkkenhave

Stikkelsbær er en fantastisk bærtype, som enhver køkkenhave bør have. Disse små, syrlige bær har en unik smag, som giver et dejligt pift til mange retter. De er nemme at dyrke og kræver minimal pleje, samtidig med at de giver et rigt udbytte. Stikkelsbær kan bruges i alt fra søde desserter til salater og saucer, og de er fulde af vitaminer og mineraler, som gør dem til et sundt og nærende tilskud til køkkenhaven. Uanset om du foretrækker grønne, røde eller gule stikkelsbær, så er de et must have for enhver, der sætter pris på friske, lokalt dyrkede bær.

Lær at høste og opbevare dine stikkelsbær

Høst dine stikkelsbær, når de er modne og har en smuk, gylden farve. Brug en let hånd og pluk dem forsigtigt af busken. Undgå at rive eller beskadige grenene. Opbevar bærrene i en luftig, kold og mørk kælder eller køleskab. Sørg for, at de ligger i et enkelt lag, så de ikke bliver mast. Stikkelsbær kan holde sig friske i op til to uger på denne måde. Hvis du ønsker at fryse dem, kan du skylle dem, tørre dem og lægge dem på et bagepapir i fryseren. Når de er frosset, kan du opbevare dem i fryseposer.

Vores eksperters bedste tips til stikkelsbærdyrkning

Vores eksperter har samlet en række nyttige tips, der kan hjælpe dig med at få det bedste udbytte af dine stikkelsbærbusker. For det første er det vigtigt at plante dem i et solrigt område med veldræneret jord. Giv dem regelmæssig vanding, særligt under tørre perioder. Beskær buskene om foråret for at fremme en god vækst og frugtudvikling. Fjern visne eller beskadigede grene for at holde planterne sunde. Giv dem desuden et lag kompost eller gødning om efteråret for at tilføre næring. Med disse simple trin kan du se frem til en rigelig høst af lækre, syrlige stikkelsbær.